Hautaan siunaaminen

Läheisen ihmisen kuollessa suru koskettaa kipeästi ja tulemme kipeän tietoisiksi elämän rajallisuudesta.  Luopumisen hetkellä voimme jättää niin oman kuin läheisemme elämän suurempiin käsiin.  Ylösnoussut Kristus antaa toivon elämästä, joka jatkuu rajan takana.  Siihen kuuluu myös lupaus jälleennäkemisestä.

Surun keskellä läheisten tuki on tärkeä. Hautajaiset antavat mahdollisuuden surra ja muistella kuollutta yhdessä.  Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä hautajaisten suunnitteluun ja toteutukseen.  Heidän kanssaan voi myös purkaa surun kokemuksia.

Hautauspalvelut

Loviisanseudun seurakuntayhtymä vastaa jäsenseurakuntiensa hautausjärjestelyistä. Käytännön järjestelyt, varaukset yms. hoidetaan seurakuntatoimistossa (Loviisa, Kuningattarenkatu 22) , p. 044 722 92 17 missä voi sopia mm. seuraavista asioista:

• hautausaika ja –paikka sekä mahdollisesta muistotilaisuudesta
  • hautapaikka ja tarvittaessa hautapaikan näyttö
  • papin ja kanttorin varaukset
  • haudanhoidosta sopiminen - haudanhoitosopimukset tehdään 30.4. mennessä

Aina voi olla yhteydessä myös suoraan seurakunnan kirkkoherraan, Ruotsinpyhtäällä Antti Yli-Opas, p. 040 531 87 28

Maksut

Loviisanseudun seurakuntayhtymän hautatoimesta vastaa talouspäällikkö Mona Antas.

Pidätämme oikeuden hintojen muutoksiin.

Ihmisiä ja kynttilöitä