Jumalanpalvelus

Jumalanpalvelus kokoaa seurakuntalaiset yhteen joka sunnuntai ja muina kirkollisina pyhinä kuuntelemaan Jumalan sanaa ja viettämään yhdessä ehtoollista.

Messu

Messu tarkoittaa ehtoollisjumalanpalvelusta.  Useimmat Lapinjärven jumalanpalvelukset ovat messuja.  Muutaman kerran vuodessa mm. pitkäperjantaina ja jouluaamuna vietetään sanajumalanpalvelusta, jossa ei ole ehtoollista.  Lapinjärvellä suomenkielinen jumalanpalvelus alkaa sunnuntaina tavallisesti kello 10.  Silloin tällöin vietetään myös iltamessua, usein jälkimmäisenä pyhäpäivänä, jos on kaksi pyhää peräkkäin.

Messu - hengellistä rikkautta

Jokaista jumalanpalvelusta valmistellaan huolellisesti.  Pappi miettii pyhän aihetta ja tekstiä valmistaessaan saarnaa.  Kanttori pohtii teemaan sopivia virsiä ja muuta kokonaisuuteen sopivaa musiikkia sekä harjoituttaa kirkkokuoroa.  Suntio miettii alttarin ja koko kirkon koristelua sunnuntain liturgisen värin ja aiheen pohjalta.  Diakoni tai koulutettu avustaja valmistautuu ehtoollisen jakoon.  Lukija harjoittelee tekstin lukemista ja esirukousta voidaan valmistella ryhmässä.

Joka sunnuntai juodaan myös kirkkokahvit, useimmiten Pikku kirkossa, mutta silloin tällöin seurakuntakodilla.  Vapaaehtoisia lukijoita ja kahvinkeittäjiä tarvitaan.

Alttarikynttilät ja -kukat
Marja ja ehtoollispikarit