Rippikoulu

on nuorille tarkoitettu seurakunnan koulu, jonka aikana pohditaan elämän isoja kysymyksiä ja otetaan kantaa siihen uskoon, johon nuoret on pieninä kastettu.  Rippikoulu on liittymistä kristilliseen perinteeseen ja kuulumista sukupolvien ketjuun.  Se on myös suosittua nuorisokulttuuria ja hyvä mahdollisuus viettää aikaa kavereiden kanssa.

Rippikoulut 2019

Vuoden 2019 alusta alkaen Agricolan suomalainen seurakunta aloittaa toimintansa.  siihen kuuluvat kaikki Lapinjärven ja Loviisan suomalaisten, Pernajan, Ruotsinpyhtään ja Liljendalin seurakuntien suomenkieliset jäsenet.

Vuoden 2019 rippikoulut järjestää siis Agricolan suomalainen seurakunta. Kaikki vuonna 2004 syntyneet suomenkieliset  tulevan Agricolan suomalaisen seurakunnan jäsenet kutsutaan rippikouluun.  Kutsu tulee jokaiselle nuorelle kirjeitse kotiin syksyn 2018 aikana.  Kirjeessä on ohjeet sähköisestä ilmoittautumisesta. ILMOITTAUTUMINEN ON ALKANUT osoitteessa www.agricolanseurakunta.fi.  Ilmoittaudu 18.11.2018 mennessä.

Rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Se alkaa kaikkien rippikoulujen yhteisenä rippikoulupyhänä 27.1.2019 Loviisan kirkossa.  Tarvittaessa järjestetään kauempaa kuljetus.  Talvella ja keväällä tutustutaan seurakuntaan ja tehdään tehtäviä itselle lähimmässä kirkossa .  Kesällä rippikoulu jatkuu leirijaksolla tai kaupunkirippikoululla.  Leirejä on kaksi ja päiväkouluja yksi.  Tarkemmat tiedot info-kirjeessä.

Konfirmaatiot eivät ole ryhmäkohtaisia, vaan niitä on neljä ja jokainen eri kirkossa (Pernaja, Loviisa, Ruotsinpyhtää, Lapinjärvi) eri sunnuntaina elokuun aikana.  Jokainen rippikoululainen perheineen voi valita itselleen parhaiten sopivan.

Lisätietoja Tuire Huovinen-Westerlund 050 3827522, tuire.huovinen-westerlund@evl.fi